dansk tlf. (+45) 46 98 05 07
tjekkisk mobil (+420) 776 819 223
email: laus@prag-lasik.dk

Sådan foregår det – eller dine sidste timer med briller

Det almindelige ophold på Gemini klinikken varer ca. 2 timer – eller mindre.

Efter at være blevet registreret ved receptionsskranken gennemgår du flere smertefrie forundersøgelser, som forsyner kirurgen med vigtige informationer om dine øjne. Blandt disse undersøgelser er bl.a. en grundig synstest for at sikre det optimale resultat, en overflade-undersøgelse og en trykmåling af øjet, som skal sikre, at du er en velegnet patient. Der anvendes kun det mest moderne og opdaterede udstyr, og alt foregår uden fysisk berøring af øjet.

Derefter følger en konsultation hos en erfaren øjenlæge, som vurderer resultaterne og tager stilling til, hvorledes netop din behandling bedst kan udføres. Der er naturligvis rig mulighed for at stille øjenlægen spørgsmål. Oftest foretages denne konsultation af Pavel Stodůlka.

Efter konsultationen vil klinikkens personale gøre dig klar til operationen. Der foretages lokalbedøvelse ved hjælp af nogle få øjendråber.

Under selve indgrebet ligger du komfortabelt på ryggen på en briks, som er opstillet i tilknytning til laseren. Et blinkende grønt lys vil tydeligt vise dig, hvilken retning du skal kigge i, og Pavel Stodůlka forklarer roligt, hvad der skal ske. Han har et glimrende engelsk samt et helt usædvanlig behageligt væsen som gør, at du føler dig tryg og i gode hænder – hvilket du naturligvis også er.

Dette er en non-profit informations side om mulighederne for at blive øjenopereret i Prag hoe en af Europas førende kirurger. Jeg har ikke længere tid til at formidle kontakt til Pavel Stodulka. Du er velkommen til at bruge informationen på hjemmesiden og selv tage kontakt til dr. Stodulka via den glimrende hjemmeside Gemini

Jeg har ikke noget problem med, at du ringer og beder om råd og forhører dig om mine personlige erfaringer med Lasik - jeg kan også være behjælpelig med indkvartering, transport og lignende i Prag. Men du må ikke forvente, at jeg involverer mig direkte i planlægningen af en operation i Prag.

Jeg anbefaler fortsat meget varmt, at man bruger Pavel Stodulkas klinik til sin LASIK operation!

Du skal ikke være bekymret for, om du kan følge det grønne lys under operationen, for den avancerede laser vil automatisk korrigere sin egen position, såfremt øjet bevæger sig.

Selve operationen er helt smertefri, men i starten af behandlingen af hvert øje kan føles et pres på øjet, mens den avancerede Femto-LASIK laser foretager det skånsomme indsnit, hvorunder korrektionen foretages. Når det første øje er opereret renses der efter med dråber, og operationen af det andet øje kan gå i gang umiddelbart bagefter. En laser korrektion af 5 dioptrier varer ca. 20 sekunder, og i alt befinder man sig ca. 15 minutter i operationsstuen, hvoraf meget af tiden går med samtale og forklaring.

Lige efter operationen vil synet være lidt sløret - men bedre end det var inden operationen uden briller eller kontaktlinser. Der vil hurtigt ske yderligere fremskridt, selv om det kan vare forskellig tid for de to øjne. Det er helt normalt, at det ikke går lige hurtigt.

Efter operationen forsynes man med de øjendråber, som er nødvendige i tiden lige efter operationen, og man modtager en grundig skriftlig information på engelsk. Den kan du også læse her, men på dansk.

Samme dag som operationen er foretaget, bør man holde sig i ro og helst med lukkede øjne. Det fremmer helingen. Man tager naturligvis hjem, helst sammen med en ledsager, så man føler sig mest tryg. Den næste dag kan man bevæge sig langt mere frit, men det tilrådes stadig at tage en rolig dag, hvor man lukker øjnene meget af tiden. Det vil allerede her være meget tydeligt, hvor godt resultatet er, selv om der i de kommende dage vil være yderligere forbedringer.

Efter den første hele dag kan man godt begynde at nyde livet som turist i Prag!