dansk tlf. (+45) 46 98 05 07
tjekkisk mobil (+420) 776 819 223
email: laus@prag-lasik.dk

Prag Lasik ejes og drives af Laus Sørensen

Lasik

LASIK står for Laser-Assisteret In Situ Keratomileusis og er en procedure, der permanent ændrer formen på hornhinden ved brug af en excimer laser.Ved LASIK-metoden løftes en tynd skive på hornhinden (skæres med en mikrokeratom-kniv), før man med laseren fjerner et tyndt lag af væv nedenunder i stromaen (midten af hornhinden). Herefter foldes skiven på plads, hvorved såret dækkes. Fordelen ved LASIK frem for PRK er, at man har mindre ubehag efter behandlingen, et brugbart syn indtræder hurtigere og arreaktionen bliver mindre.

LASIK er helt smertefrit. Der kræves kun bedøvelse med dråber og tager under 15 min.

Virkningen indtræder hurtigt, og mange kan se uden korrektion allerede på behandlingsdagen eller dagen efter. Ofte vil du helt kunne undgå sygemelding. Behovet for efterbehandling med dråber og kontrol er betydeligt mindre end for PRK, og da hornhindens overflade ikke beskadiges, vil reaktionen blive mindre og stabiliteten af behandlingen indtræde hurtigere.


LASIK
L
aser-Assisteret In Situ Keratomileusis

Keratom
Superpræcis mikrokniv der skærer en ca. 0,150 mm tynd flap i hornhinden. Det er vigtigt at keratomet ingen friktion har og er rengjort grundigt før brug, således at der ikke er celle/proteinrester fra tidligere patienter. Det vil kunne medføre bivirkninger.

Laseren
En såkaldt Excimerlaser laver en kold laserstråle i den ultraviolette del af spektret. Denne type lasere kan ændre formen i øjets hornhinde og dermed korrigere for synsfejl.

Laserstrålen opløser væv uden at udvikle varme. Hver laserpuls fjerner en mikroskopisk del af hornhindens overflade, men har ingen effekt på øjets indre. Laseren styres af en computer. På basis af den indtastede brydningsfejl, som øjenlægen har målt, beregner computeren det antal pulser, der skal bruges, og det mønster der skal behandles efter. Excimerlaseren er utrolig nøjagtig. Laseren fjerner ved hver puls et lag på kun 0,25 microns eller sagt på en anden måde 1/200 del hår eller 1/40 af en menneskelig celle. Hver puls dækker et område fra 1-2 millimeter.

De nyeste lasere er samtidig utrolig hurtige. Der behandles med 50-200 pulser i sekundet, hvilket sikrer at behandlingstiden bliver kortest mulig og oftest under ét minut. For at sikre at behandlingen centreres som ønsket bruger de moderne lasere en såkaldt "eyetracker". Herved sikres, at laserpulserne følger øjets små bevægelser.

Der findes flere forskellige producenter af lasere.

Cornea
Hornhinde

Wavefront og OrbScan
Det at undersøge topografien og ujævnhederne i en hornhinde. Benyttes specielt til ZyOptix-handlinger. Wavefronten finder de totale refraktive fejl i øjet, inkl. nær- og langsynethed, astigmatisme og andre refraktive fejl som ikke kan korrigeres med briller eller kontaktlinser.

Der findes flere forskellige producenter af OrbScannere og i dag har de fleste nok OrbScan II-udstyr.

ZyOptix
Avanceret LASIK, hvor der tages højde for det enkelte øjes ujævnheder og individuelle form. Menes at afhjælpe og minimere risikoen for natteblindhed.

Haze
Opleves som om ser man igennem en tåge eller røg.

Astigmatisme
Forstyrret/forvrænget billede på retina (nethinden bagerst i øjet) pga. uregelmæssigheder i hornhinden eller linsen.

Dioptri
Dioptrier måler de refraktive fejl. En negativ dioptri fortæller at øjet er myopia (nærsynet) og en positiv fortæller at øjet er hyperopia (langsynet). Laserkirurgi kaldes også refraktiv kirurgi.

Flere ordforklaringer
www.fda.gov/cdrh/LASIK/glossary.htm

Indholdet på denne side er lånt af Joachim Nørgaard Jensen og er hentet fra www.joachim.dk/lasik.htm

 

Dette er en non-profit informations side om mulighederne for at blive øjenopereret i Prag hoe en af Europas førende kirurger. Jeg har ikke længere tid til at formidle kontakt til Pavel Stodulka. Du er velkommen til at bruge informationen på hjemmesiden og selv tage kontakt til dr. Stodulka via den glimrende hjemmeside Gemini

Jeg har ikke noget problem med, at du ringer og beder om råd og forhører dig om mine personlige erfaringer med Lasik - jeg kan også være behjælpelig med indkvartering, transport og lignende i Prag. Men du må ikke forvente, at jeg involverer mig direkte i planlægningen af en operation i Prag.

Jeg anbefaler fortsat meget varmt, at man bruger Pavel Stodulkas klinik til sin LASIK operation!